Kunstkerstbomen

Vind je het ook zo vervelend om iedere dag de naalden van je kerstboom op te ruimen? Met kunstkerstbomen heb je dat probleem niet: die naalden en takken blijven altijd zitten. Makkelijk! Besluit je om een kunstkerstboom aan te schaffen, dan leggen wij hieronder uit waar je op moet letten. Ook vertellen wij hoeveel kerstlampjes, kerstballen en slingers je nodig hebt om je kerstboom optimaal te versieren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom bestaat hoofdzakelijk uit twee verschillende onderdelen: de boom en het onderstel. Het onderstel is de voet waarop de boom komt te staan. De boom is waar het gaat gebeuren: hier doe je de kerstverlichting, –ballen en slingers in. Een kunstkerstboom is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen om hem op te zetten: je hebt een opvouwbare kunstkerstboom en een kunstkerstboom met een systeem dat hook-on heet.

  1. Lees hier meer over de verschillen

Hoeveel lampjes heb ik nodig voor mijn kerstboom?

Dit is één van de meestgestelde vragen over kerstbomen en -verlichting: hoeveel lampjes heb ik nodig voor deze kerstboom? Je kunt een boom op twee manieren verlichten: een gevulde manier en een royaal gevulde manier. Een gevulde manier, vult een boom normaal. Een royaal gevulde kerstboom heeft ongeveer 1,5x meer lampjes dan een normaal gevulde kerstboom. Daarnaast is er keuze uit de standaard LED-verlichting, clusterverlichting of de traditionele kaarsverlichting. Ook daarin verschilt de hoeveelheid per afmeting.

  1. Lees hier meer over de hoeveelheid kerstlampjes