Kunstkerstbomen: hier moet je op letten

De ene kunstkerstboom is de andere niet. Onderling de verschillende soorten kunstkerstbomen zit best een groot verschil. Het belangrijkste voor een kunstkerstboom is dat hij brandveilig is: wij hebben daarom alleen kunstkerstbomen met een brandveiligheidkeurmerk. Daarnaast heb je verschillende manieren om een kunstkerstboom op te zetten. Dit kan middels een hook-on constructie waarbij je alle takken los van elkaar moet bevestigen, of een uitvouwbare manier. Hieronder hebben we de plus- en minpunten op een rijtje gezet.

Hook-on kunstkerstboom

Met een hook-on kunstkerstboom hang je de takken met een haakje in de stam. Hook-on kerstbomen zijn vaak wat goedkoper dan een versie die je kunt uitklappen. Het kost je wat meer tijd, maar het resultaat mag er dan ook zijn! Met een kunstkerstboom kun je jarenlang de ideale kerstsfeer in huis creeëren.

  1. Vaak goedkoper dan een boom die je kunt uitvouwen
  2. Gemakkelijk in elkaar te zetten door de kleurcodering van de takken
  1. Het kost je wat meer tijd om de kerstboom in elkaar te zetten

Uitvouwbare kunstkerstboom

Een uitvouwbare kunstkerstboom is lekker makkelijk. Vaak bestaat deze uit drie onderdelen: een top, een middenstuk en de poot. De takken van de kerstboom zitten al aan het gedeelte vast en hoeven alleen nog maar 'opengevouwen' te worden. Hierdoor staat je kunstkerstboom binnen no-time.

  1. Binnen no-time is de kunstkerstboom in elkaar gezet
  1. Het is vrijwel onmogelijk dat je takken kwijt raakt
  1. Vaak wat duurder dan een hook-on kunstkerstboom